Novosti iz Sveta Nekretnina

Sazaj više o trendovima iz sveta nekretnina, dizajnu, arhitekturi i često postavljenim pitanjima.

20 Stvari Koje Treba Uraditi pre Fotografisanja Nekretnine

Naša agencija za nekretnine pridaje jako puno pažnje pre i za vreme slikanja nekretnina u Nišu. Da slika govori hiljadu reči govore i oglasi nekih nekretnina u Nišu. Fogotrafije su ključne u marketingu i ostavljaju prvi ali i najvažniji utisak u procesu donošenja odluke kod svakog kupca ili zakupca koji prelistava nekretnine na internetu. Našem timu je u interesu da nekretninu prodamo ili izdamo u najkraćem vremenskom roku. Iz tog razloga naš tim želi da edukuje naše klijente, kako bi zajedničkim radom uspeli da što pre dodjemo do potencijalnog kupca ili zakupca nekretnine.

Prilikom fotorafisanja stana ili kuće u Nišu, imajte na umu da fotografije sa dnevnim svetlom prisutnim u enterijeru izgledaju upečatljivije. Iz tog razloga, naš tim praktikuje slikanje nekretnina preko dana, kada je sunčeva svetlos najviše dostupna u skoro svakom stanu ili kući. Ne praktikujemo slikanje nekretnina za vreme oblačnih i kišnih dana jer enterijer nekretnine u tom slučaju izgleda taminije i po nekima neurednije.

Pripreme nekretnine za prodaju mogu da potraju i nekoliko nedelja. Sve zavisi od količine poslova koje treba uraditi u fazi priprema nekretnine kao i mogućnosti i zainteresovanosti prodavca da savete naših agenata primeni u delo. Na nama je da obavestimo i damo iskren savet klijentima, kako bi prodaja nekrenine bila uspešna. Za sada, većina saveta koji su naši prodavci dobili od naših agenata za nekretnine su doneli pozitivni novčani dobitak našim klijentima za sav uloženi trud i rad.

Na primer, jedan od saveta koji često delimo našim klijentima je da pre prodaje nekretnine zidove tamnijih boja okreče nekom svetlijom bojom kako bi prostor izgledao veće, otvorenije, i primamljivije. Postoji velika šansa da boja zida koju ste vi izabrali, neće biti omiljena kupcu ili zakupcu vaše nekretnine. Iz tog razloga najbolje je okrečiti stan svetlijim i prirodnom bojama, sa kojima je lako uskladiti nameštaj i sam enterijer nekretnine.

 

 

U narednom prilogu pogledajte malo uputstvo koje je naš tim sastavio za vlasnike nekretnina sa ciljem da poboljša i podigne standard fotografisanja nekrenina u Nišu. Ovo upustvo smo podelili u nekoliko kategorija. Upustvo će vam dati uvid u sve stvari koje možete uraditi sami pre nego što agent za nekretnine dodje da slika vašu nekretninu, kako bi fotografije vaše nekretnnie prikazale vaš stan ili kuću u najboljem mogućem izdanju.

Generalno:

 • Temeljno očistite nekretninu
 • Operite prozore i podignite roletne
 • Iznesite smeće
 • Ugasite televizor

Svaka nekretnina treba da bude u izvanrednom higijenskom stanju pre, za vreme i posle fotografisanja nekretnine. Oprani prozori i podignute roletne dozvoljavanju sunčevoj svetlosti da prodre u vaš stan i učini enterijer vaše nekretnine svetlijim i većim.

Hodnik:

 • Pomeriti svu izloženu obuću
 • Pomeriti svu ižloženu odeću

Ukoliko pomerite obuću I odeću, proctor će izgledati veće i organizovanije.

 

 

Spavaća i dnevna soba:

 • Namestite i zategnite sve krevete
 • Skloniti sve nepotrebne artikle sa kreveta i stočića

 

 

Kuhinja:

 • Skloniti sve oprane i ne oprane sudove iz sudopere i sa radne površine u kuhinji
 • Sklonite sve magnete, nalepnice, kolaže i razlednice sa frižidera
 • Osloboditi stolice
 • Dodati sveže cveće i voće, ili zelenilo kao što je bosiljak ili peršun u saksiji

 

Kupatilo:

 • Skloniti sve artikle koji se nalaza na lavabou, veš mašini, u kadi ili tuš kabini
 • Sklonite sve viseće ili mokre peškire iz kupatila
 • Skloniti sve artikle sa poda kupatila, kao što su obuća, prašak za pranje veša, kadice, detrdženti itd

Terasa:

 • Skloniti sve suvišne artikle sa terase sem cveća kao što su prostirka za veš, zimnica, alati, bicikle i sportska oprema

 

 

Dvorište:

 • Pokosite travu ili očistite sneg u koliko je nekretnina slikana u zimiskom vremenskom periodu
 • Vežite vašeg kućnog ljubimca
 • Sklonite sve suvišne artikle po dvorištu, kao što su kolica, merdevine, i alati

 

Kao što ste mogli da primetite u nekoliko navrata smo napomenuli da u svakoj prostoriji vaše nekretnine treba skloniti odredjenje predmete ili artikle. Nepotrebni artikli kao što su magneti, obuća, odeća, igračke i daljinski upravljač u prostorijama odvlače pažnju i smanjuju radnu i upotrebnu povšinu vaše nekretnine.

Nezavisno od prodaje kuće ili stana, nemojte da zaboravite da je i eksterijer vaše nekretnine kao i enterijer i te kako važan. U nekoliko navrata smo imali čast da saradjujemo sa klijentima koju su uz dozvolu kućnog saveta okrečili ceo sprat u zgradi na kojoj se nalazila njihova nekretnina, kako bi ulaz u nekretninu izgledao čistije i primamljivije.

Ukoliko imate složnu skupštinu stanara, to i te kako može pomoći pri prodaji vaše nekretnine. Kupci obraćaju pažnju ukoliko se kante za smeće nalaze na samom ulazu u zgradu, da li zgrada poseduje interfon, i da li se cela zgrada nalazi u dobrom higijenskom stanju.

Nadamo se da će vam ovo uputstvo pomoći u pripremi i pri prodaji vaše nekretnine u budućnosti i da će vam pomoći da vašu nekretninu prikažete u najboljem mogućem izdanju. Našem timu je u interesu da nekretninu prodamo ili izdamo u najkraćem vremenskom roku i mi verujemo da je Vaš cilj da postignete iste rezultate.