Kupovina Nekretnine

Zainteresovani ste da kupite nekretninu u Nišu? Na pravom ste mestu!

Kupovina Nekretnina


Kupovina nekretnine, kuće, stana ili poslovnog prostora je jedan od najvažnijih finansijska odluka koju osoba može da donese u svom životu. Kako bi pojednostavili proces kupovine stana u Nišu, naš tim je ceo proces kupovine podelio u nekoliko koraka.

     1. Odaberite pouzdanu ageciju za nekretnine i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

Kako bi obezbedili viši stepen pravne sigurnosti potrošača i privrednika koji koriste usluge posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije je 2015 godine unapredilo zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Danas, posrednik koji nije upisan u registru posrednika i neispunjava zakonske uslove za obavljanje poslova posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti poslovanja nije legalan

      Šta to znači za vas?

Kada planirate da angažujete agenciju za nekretnine ili agenta, jako je važno je da je agencija ili agent stekao pravo na rad i ima položeni stručni ispit. Naš tim poseduje pravo za rad u prometu i zakupu nepokretnosti i može se naći u registru posrednika pod rednim brojem 118. Takođe je jako važno da steknete poverenje i osećaj sigurnosti sa agentom za nekretnine kojeg aganžujee. U celokupnoj organizaciji ugovora o kupoprodaji, inspekciji, ceni i pregovorima, najviše ima smisla da sarađujete sa agentom za nekretnine ili agencijom za nekretnine koja je poznavalac željenog dela grada.

    2. Kredit ili gotovina?

Većina kupaca koji po prvi put kupuju nekretninu zahteva stambeni kredit ukoliko plaćanje neće biti obavljeno gotovinom. Naša agancija za nekretnine sarađuje sa velikim brojem banaka u Nišu. Povedite pažnju koji stambeni kredit odaberete, s obzirom da postoji puno opcija. Naš tim konstantno savetuje naše klijente da posete nekoliko banaka gde mogu da dobiju stambeni kedit. U zavisnisti od prihoda i učešća koji ste spremni da doprinesete, saznaćete iznos koji će vam banka odobriti pri kupovini nekretnine.  Većina banaka omogućava odobrenje kredita u roku od 30 dana. Međutim, retko se desi da je kredit odobren u roku od 30 dana. U proseku je potrebno 45 dana se odobri kredit. Važno je da banka, gde aplicirate za stambeni kredit, postavi realna vremenska očekivanja, kako bi proces kupovine bio efikasniji.

    3. Izbor Nekretnine

Brz pregled nekretnina na našem sajtu će vam omogućiti pristup najvećom broju nekretnina koje su u ponudi na tržištu u Nišu. Pri prvom zakazanom sastanku sa potencijalnim klijentnom, naš tim će dobiti na uvid zainteresovani tip nekretnine i samim tim pomoći pri odabiru lokacije koju potencijalni kupac može da priušti naspram budžeta.

Proces potražnje nekretnine može da potraje mesecima. Medjutim, kupci Kitić Nekretnina kroz saradnju sa nama dobijaju ekskluzivni pristup nekretninama koje postanu dostupne na tržištu nekretnina u Nišu. Našim klijentima se često dešava da za samo nekoliko dana dodju do željenog stana ili svoje kuće iz snova. Takodje je važno da napomenemo da naš tim sarađuje sa nekoliko profesionalnih agencija za nekretnine u gradu kako bi bili u što boljoj usluzi našim klijentima.

   4. Našli smo nekretninu koja nama odgovara. Šta sada?

Kada dođemo do željene nekretnine, jedan od naših posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti će sastaviti predugovor o kupovini nekretnine. Potpisivanjem predugovora daje se kapara i isplaćuju se troškovi vezane za kupovinu nekretnine. U predugovoru se definiše krajnji rok kada će se potpisati ugovor i isplatiti ostatak cene nekretnine koji je preostao nakon kapare. Ukoliko imate ikakva pitanja pri potisivanju predugovora i ugovora, obavezno pitajte svog posrednika. Nemojte da zaboravite da je ovo jako velika finansijska odluka koju ćete da donesete i jako je važno da poznajte ceo proces i terminologiju pri kupovini nekretnine.

   5. Useljenje

Nakon ispunjenja uslova ugovora treba strpljivo dočekati dan useljenja. Kako bi ovaj proces ubrzali, naš tim nudi našim klijentima listu partnera sa kojima saradjujemo. Naši partneri garantuju našim klijentima brzo i efikasno useljenje, što je celom timu Kiitć Nekretnina i te kako važno. Za više detalja o kupovini nekretnine ili procesu kupovine nekretnine u Nišu, kontaktirajte nas danas! Očekujemo vas.