Novosti iz Sveta Nekretnina

Sazaj više o trendovima iz sveta nekretnina, dizajnu, arhitekturi i često postavljenim pitanjima.

Kako Izabrati Pravog Agenta za Nekretnine?

Broj agenata za nekretnine raste iz dana u dan. Neki od agenata su pametni, proaktivan i žele da daju 110 posto za svakog svog klijenta. Međutim, postoje agenti za nekretnine koji nemaju najbolji interest svog klijenta uvek na umu.

Kako bi pronašli dobrog agenta za nekretnine treba uložiti malo vremena i istraživanja. Dobar agent za nekretnine treba da proda nekretninu uz pomoć dobro sastavljenog marketing plana, za određeni vremeniski period, i pritom process treba da bude što mirniji I stabilniji za obe stranke.

Kako stara izreka glasi “Triput meri, jednom seci.” Tim Kitić Nekretnina preporučuje da zakažate sastanak sa tri agenta za nekretnine i postavite im sledeća pitanja:

1. Koliko vredi moja nekretnina? 

Pitajte potencijalnog agenta za procenu nekretnine. Ako dva agenta za nekretnine kažu 45,000 eura, a treći agent za nekretnine kaže za 55,000 eura, obratite pažnju. Često se dešava da agenti procene vašu nekretninu za mnogo veću sumu novca kako bi vas ubedili da prodaju nekretnine propustite njima. Međutim, ako je vaša nekretnina znatno skuplja kada se uporedi sa nekretninama koje su  u prodaji u vašem komšiluku, na kraju ćete morati da spustite cenu kako bi prodali nekretninu.

2.  Kako planirate da prodate moju nekretninu?

Ako vaša izabrana agencija za nekretnine planira samo da postavi vašu nekretninu na sajtu, onda ni vi ni vaša nekrenina nisu u dobrim rukama. Jako je važno da agencija koju zaposlite da proda vašu nekretninu ima dobar marketing kako bi vašu nekretninu mogla da bude prikazana ispred što većeg broja ljudi kako bi što pre došli do potencijalnog kupca.

3. Koliko se vaš biznis nekretnina promenio u poslednjih par godina?

Jako je važno da svoju nekretninu ustupite timu koji je stalno na vrhu svih tehnoloških aplikacija u nekretninama i prati trendove u svetu. Ako vaš agent za nekretnine ne koristi imej, onda od tog agenta za nekretnine ne možete da očekuejte da pokaže vašu nekretnunu putem skajpa jednom od kupaca koji boravi van zemlje. Naš tim je u nekoliko navrata morao da pokaže nekreninu kupcu iz inostranstva putem skajpa ili video zapisa. S obzirom da je tehnologija jako napredovala, kupac više nije u obavezi da bude prisutan kako bi pogledao željenu nekretninu. U ovom primeru, potreban vam je agent za nekretnine koji konstantno prati trendove i pritom dobro barata tehnologijom.

4. Koliko trenutno imate nekretnina na prodaji i koliko aktivnih kupaca imate u bazi?

Ovo je jako važno pitanje. Agencije za nekretnina koje imaju veliki broj nekretnina u ponudi, u velikoj verovatnoći imaju i veliki broj kupaca u bazi koji možda čekaju pravu nekretninu kao što je vaša.

5. Da li mogu da popričam sa jednim od vaših bivših klijenata kako bih čuo njihovo mišljenje pri radu sa vašom agencijom?

Sve je češće da potencijalni prodavci žele da čuju ili pročitaju iskustva bivših klijenata koji su sarađivali sa agencijom za nekretnine. Naš tim često deli iskustva naših klijenata sa potencijalnim kupcima. Više o iskustvima naših klijenaata možete da pročitate na našoj Google stranici.  Agencija koja profesionalno sarađuje sa svojim klijentima i pruža sve u njihovoj moći kako bi izašla kupcima u susret ima samopouzdanje da podeli iskustva svojih klijenata sa potencijalnim kupcima i prodavcima.